İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi, bugün sabah saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. CHP’li Şişli ve Beylikdüzü Belediye Başkanları da evlerinden gözaltına alınırken yapılan bu operasyonlara tepki yağdı.

SARAÇHANE’YE AKIN ETTİLER

Ankara’da CHP’li Milletvekilleri TBMM’den CHP Genel Merkezi’ne yürümeye başlarken İstanbul’da çok sayıda vatandaş, İstanbul Valiliği’nin eylem yasağına rağmen Saraçhane’ye akın etti. Vatandaşlar, "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla Saraçhane'ye doğru yürüyor.

sarachane.jpg

"FERMAN SARAYIN SOKAKLAR BİZİMDİR"

İstanbul’da protestoların merkezi Saraçhane olurken İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından “Ferman sarayın, sokaklar bizimdir!” sloganlarıyla üniversite öğrencileri Saraçhane’ye yürüyüş çağrısında bulundu. Akşam saatlerine doğru ise Saraçhane Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, “Ekrem Başkan yalnız değildir” sloganları atarak yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün çevresi ise polis barikatlarıyla kapatılırken CHP’liler burada da protestolarına devam etti. Akit TV’nin Vatan Emniyet önünde yayın yapmasına tepki gösteren grup, “Akit dışarı” sloganları attı.

Başkan Yusuf Alemdar Hendek’te! Başkan Yusuf Alemdar Hendek’te!

"İSTANBUL UYUMA BAŞKANINA SAHİP ÇIK" SLOGANLARI SARAÇHANE'DE YANKILANIYOR

Binlerce kişi İstanbul’un çeşitli yerlerinden Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası doğru yürüyüşe geçti ve toplu ulaşımın engellemesi üzerine, “Hükümet istifa”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “İstanbul uyuma başkanına sahip”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde yürüdü.